1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време

Максимални температури – между 24°С и 29°С

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над северозападната част от страната, а след обяд над планинските райони на Западна България и над Рило-Родопската област. На места там ще превали краткотрайно. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Агенция „Фокус”.

В Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури – между 24°С и 29°С, в София – около 24°С.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над северното крайбрежие ще има по-значителна облачност, а след обяд – над южното, но вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен западен вятър, който постепенно ще отслабне. Температурата на морската вода е около 19°С.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна около и след обяд, когато в Западна Стара планина и планините на Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от запад, по-късно и от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 17°С, на 2000 метра – около 10°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.