1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Две национални награди за туризъм за Варна

Две национални награди за туризъм за Варна

Снимка:

Иван Портних: „Положихме много усилия за развитието на туристическата инфраструктура“

Две национални награди за туризъм спечели Община Варна по време на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантььорска асоциация (БХРА). На тържествената церемония те получиха приза „Община с най- големи инвестиции в туристическа инфраструктура за 2016г., представящи пълноценно облика и културно-историческото наследство". Той бе връчен от Георги Щерев, зам.-председател на БХРА, на кмета на морската столица Иван Портних.

Гинка Чавдарова - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, и Бранко Кривокапич - председател на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, връчиха втората награда на Варна . Тя бе в категорията  "За социализиране на района край Морска гара и провеждане на най-мащабното туристическо мероприятие на 2016 г. – регатата Тол Шипс".
  

"Най-ценната, но и най-професионална оценка за развитието на туризма, е оценката на бранша. Затова за Варна е чест да бъде част от наградите на БХРА. Благодаря на колегите от браншовите структури, с които работим много ползотворно и без които тези награди нямаше да бъдат факт, благодаря и на министерството на туризма - за доброто сътрудничество. Това признание ни мотивира да бъдем още по-активни. Продължаваме напред, за да превърнем Варна в дестинация четири сезона", каза кметът Иван Портних.

Церемонията за връчване на годишните награди на БХРА бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова. Сред гостите на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на околната среда и водите - Атанаска Николова, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев, представители на браншови структури.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.