1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Джеймс Бонд спасява лъвове

Джеймс Бонд спасява лъвове

Целта е животните да отидатв резерват в Южна Африка, където да прекарат старините си

Нова мисия за прочутия шпионин 007. Джеймс Бонд се опитва да събере 220 хиляди британски лири, за да спаси 33 лъва от циркове в Перу и Колумбия и да ги върне в Африка.

Ролята на спасителя на дивите котки се изпълнява от 88-годишният сър Роджър Мур, изиграл седем пъти 007. При пътуване в Южна Америка той научил, че международна организация за защита на животните е изкупила лъвовете от няколко цирка. Повечето от тях са били жестоко малтретирани – и изтръгнати нокти, извадени зъби и увредено зрение.

Целта на организацията е да транспортира животните до резерват в Южна Африка, където да прекарат старините си. Нужни са 220 хиляди лири, с които да се плати наемането на джъмбо-джет, с който лъвовете да прелетят над Атлантическия океан до новия си дом.

"Моля ви, нека всеки да даде колкото може, за да спасим тези животни", казва Мур в обръщение към обществеността, публикувано в британските медии. "Заедно можем да върнем лъвовете, които са страдали толкова много, в тяхната родина", допълва прочутият актьор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.