1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. EIMA отново в центъра на световния агробизнес

EIMA отново в центъра на световния агробизнес

Събитието ще се проведе в периода 7-11 ноември в Болоня

Световният агробизнес тръпне в очакване да бъдат обявени победителите в трите категории на приза „Трактор на годината“ за 2013 г. Междувременно акцентите в изложението вече са ясни – на голям интерес ще се радва актуалният EIMA Green салон, който ще предложи разнообразни технологии за растениевъдство.

Той ще бъде разположен на голяма територия в павилиони 33 и 34 и ще предложи широк набор от продукти от 146 производители. Според президента на асоциацията на производителите от бранша Франко Новельо технологиите от изложението са предназначени за хората, които възприемат градинарството като свое хоби, за специалистите от сферата на озеленяването, както и за нуждите на многофункционалното селско стопанство. В изложението ще вземат участие 105 италиански индустриалци, заедно с още 41 компании от Съединените щати, Турция, Белгия, Япония и други страни. Италианските фирми-участници в зеления салон EIMA Green са от всички региони на страната, като силно представени са провинция Реджо Емилия (17 компании) и провинции Порденоне, Падуа и Болоня.

Решението за възстановяване на този сектор в рамките на изложението EIMA Internationl в Болоня произтича от намерението на организаторите да окажат подкрепа на „Зелената индустрия“ – структурирана помощ и организирана комуникация по такъв начин, че в рамките на изложението бизнесмените и браншовете от широката общественост да станат част от огромния набор от технологии за работа на открито от чисто земеделска гледна точка или във връзка с грижите и поддръжката на озеленени площи.

В специализирания салон за компоненти, изграден в рамките на голямото изложение в Болоня, ще присъстват 768 индустрилци от цял свят. Участие в изложението ще вземат множество висококвалифицирани италиански компании от сектора, чиито технологии са на върхово ниво. Според президента на Comacomp, Алесандро Малаволти, компонентите стоят в основата на иновациите.

Секторът на компонентите може да се похвали с най-голям брой участващи индустриалци в изложението EIMA International. Той ще бъде на площ от 20 000 m² в павилиони 15, 18, 20, 21/22 и 26 от търговския изложбен център. Най-много компании-производители на компоненти ще присъстват от Западна Европа – предимно от Италия (479 компании), Испания (29), Германия (26) и Франция (23). Голям е броят и на компаниите от Далечния Изток – участие в изложението ще вземат 39 компании от Китай и 20 индустриалци от Индия. Що се отнася до чуждестранните производители, които да очакваме на EIMA International, най-многобройна ще бъде групата от Турция (54 компании).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.