1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ФАО и Евроазиатската икономическа комисия подписаха меморандум за разбирателство

ФАО и Евроазиатската икономическа комисия подписаха меморандум за разбирателство

Снимка:

Засилва се сътрудничеството в областта на продоволствената сигурност, изменението на климата, развитието на селските райони и търговската интеграция в региона

Тони Алонзи, действащ регионален представител на ФАО за Европа и Централна Азия и Сергей Сергеевич Сидорски, член на Управителния съвет и министър на промишлеността и аграрно-промишления комплекс на Евроазиатската икономическа комисия (ЕИК) подписаха Меморандум за разбирателство. Делегацията, водена от Сергей Сидорски, имаше също така разговори с унгарското Министерство за развитие на селските райони.

Целта на Меморандума е да се подкрепят страните членки на Евроазиатската икономическа комисия в усилията им за хармонизиране на своите политики. По-специално, в него е посочено, че те ще си сътрудничат в областта на продоволствената сигурност, изменението на климата, развитието на селските райони и търговската интеграция в региона. "Очакваме ФАО да подкрепи интеграцията на Казахстан и Беларус в Световната търговска организация /СТО/, при това възможно най-скоро", каза г-н Сидорски. В момента само Руската федерация е член на СТО, докато преговорите с Казахстан и Беларус все още продължават. Въпреки това, без интегрирането и на трите държави учредителки на ЕИК, хармонизацията на техните търговски режими  е трудно. "Вярвам, че работата на Евроазиатската икономическа комисия ще помогне за развитието на селското стопанство в региона", заяви Тони Алонзи, като се има предвид, че ЕИК също има интерес да активизира своята дейност.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.