1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фермите за крокодили в Куба са бизнес и туристическа атракция

Фермите за крокодили в Куба са бизнес и туристическа атракция

Земноводното не само се е превърнало в национален символ, но е и на голяма почит

Оприличават силуета на Куба с този на крокодил. Може би затова зъбатото и своенравно земноводно не само се е превърнало в национален символ, но е и на голяма почит. А фермите за крокодили са едновременно бизнес и туристическа атракция, като тази на полуостров Сапата.

Входът за фермата е само един кук, еквивалент на 1 долар, но със сигурност всеки оставя много повече. Кубинците умело са усвоили триковете на печелившия туристически бизнес. Природата е даденост, но от нея трябва да се печели, казва гледач на крокодили. От всички страни има магазини и всякакви атракции, които естествено се плащат. Тук в различни басейни, според възрастта, се отглеждат около 40 000 зъбати хищника, съобщи БНТ.

"Крокодилите не са просто туристическа атракция. Това е ферма. Тук влечугите се отглеждат заради месото, кожата, дори зъбите им се продават. Чужденците много ги харесват, взимат ги за амулети", разказва служител във фермата.   

Във фермата всичко се прави в името на туристите и естествено артистичното изпразване на портфейлите им. Например - снимката за спомен с жив крокодил, разбирайте крокодилче на няколко месеца, или хранене на големите екземпляри, достигащи до 4-5 метра, които са зад солидна телена ограда.  

Животните са спокойни, дори в първия момент леността им е малко дразнеща, но пък идеална за снимки. Те невъзмутимо се препичат под лъчите на кубинското слънце, а наоколо се разхождат различни пернати.

И като за финал - езерото на щастливите. Така наричат тук басейна с червенобузи костенурки, които изпълнявали желания. Е, как да не хвърлиш монета, за да се сбъднат мечтите ти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.