1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фестивал на виното и културното наследство ще стартира в Стара Загора

Фестивал на виното и културното наследство ще стартира в Стара Загора

Събитието се нарежда сред най-престижните винени форуми в страната с широко международно участие

От днес започват съпътстващите прояви, които предшестват Фестивала на виното  и културното наследство „Августиада“ в Стара Загора. Страна партньор на събитието тази година е Франция - производител номер едно на вина в света. Организаторите са обявили периода от 6-ти до 10-ти октомври за Седмица на френската култура. Фестивалът се провежда за трета поредна година и се нарежда сред най-престижните винени форуми в страната с широко международно  участие.

На 17 октомври  официално се открива Фестивалът на виното и културното  наследство „Августиада“. Първият ден е предназначен за професионалистите, които могат да участват в тематична конференция

За първа година на фестивала се организира сляпа дегустация на френски и български вина. Тя ще се състои на втория ден - 18 октомври. Сред  акцентите по време на изложението е Майсторският клас – България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти на България. По време на изложението в лапидариума на Регионалния исторически музей ще бъде оформен гурме корнър, където ще бъдат демонстрирани майсторски кулинарни техники. Както всяка година посетителите на „Августиада“ ще могат да гласуват за най-харесваното от тях вино и да определят победителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.