1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фил Хоган настоява за по-добро сътрудничество между страните-членки по въпроса за следващата многогодишна финансова рамка

Фил Хоган настоява за по-добро сътрудничество между страните-членки по въпроса за следващата многогодишна финансова рамка

Агрокомисарят посочи, че всички страни трябва да са готови на компромиси

Агрокомисарят Фил Хоган настоява за по-добро сътрудничество между страните-членки по въпроса за следващата многогодишна финансова рамка. Той се надява до март 2019-та държавите да постигнат споразумение за бюджета, от който зависят и средствата за селското стопанство.

По време на неформалната среща на земеделските министри в Австрия комисарят посочи, че всички страни трябва да са готови на компромиси, за да постигнат успех и да приключат дискусиите относно бюджета за Общата селскостопанска политика възможно по-скоро. Според Хоган е възможно това да стане в първите месеци на румънското европредседателство, което ще започне на 1 януари. Такова е и мнението на комисарят Гюнтер Йотингер, който отговаря за многогодишната финансова рамка.

За Австрия е от особено значение да има достатъчно средства за селското стопанство, изтъкна и земеделският министър на страната-домакин Елизабет Кьостингер. За нея ключовата роля в бъдеще ще се падне на Втория стълб на Общата селскостопанска политика – развитието на селските региони. Като държава с предимно планински релеф, Австрия и нейните фермери няма да са конкурентоспособни, ако не получат достатъчно подкрепа, поясни Кьостингер.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.