1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фотоизложбата „Чешмите на България“отваря врати

Фотоизложбата „Чешмите на България“отваря врати

Предстои официална церемония по награждаването на 5-те най-добри на 22 март – световен ден на водата

Предстои официална церемония по награждаването на 5 най-добри на  22 март – световен ден на водата

От 16 март 2015 г. фотоизложбата „Чешмите на България“ може да се разгледа  в Национален музей „Земята и хората“, София. Експозицията за първи път представя избраните 50 от над 500 фотографии, заявили участие в едноименния национален фотоконкурс. Номинациите бяха определени от онлайн-публиката и независимо жури в състав: инж. Иван Иванов – председател на журито, председател на Българска асоциация по водите (БАВ),  Иво Тодоров - програмен директор на Българско Национално Радио, медиен партньор, Николай Стойков, основател на групата „Чешмите в България“ на фотографската интернет – платформа Panoramio, в която има публикувани над 6000 чешми с точни координати, Диян Тунджев, „Мания Принт“- верига копирни центрове, Франческо Артибани, Рим, Италия, стилист, моден фотограф. Само 5 от включените във фотоизложбата снимки ще получат отличия. Кои ще са те, ще стане известно на 22 март – световен ден на водата на тържествена церемония в Музея.

Организатори на проявата са Българска асоциация по водите (БАВ), най-голямата неправителствена организация във водния сектор и сдружение „Аз обичам водата“. Наградният фонд на конкурса се осигурява от Министерство на околната среда и водите (МОСВ), партньор на инициативата. Фотоконкурсът и изложбата са част от „Седмица на водата“ – 16-22 март, която през 2015 се осъществява за трета поредна година по проект „Международен воден мост”. Инициативата е наситена с редица тематични прояви за различни възрасти.  От 20 до 22 март (включително) в национален музей „Земята и хората“ се организира Детски образователен център за водата с работилници и лаборатории, творчески ателиета, информационни инсталации и др. Участниците в тях  по занимателен начин ще обогатят  познанията си  за водата като жизненоважен и безценен природен ресурс.

На 21 март Музеят ще бъде домакин на Кръгла маса, на която експерти ще обсъдят бъдещето на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Форумът ще се излъчва онлайн на сайта www.waterbridge.info.

На 22 март – световен ден на водата празникът ще завърши с вълнуващ концерт-ритуал за водата с формация „Древност и Космос“ и над 100 пеещи купи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.