1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Френски фермери напояват кравите си с червено вино

Френски фермери напояват кравите си с червено вино

Благородната напитка прави месото им по-крехко и вкусно

Френските производители отглеждат най-вкусното говеждо месо в Европа благодарение на тайната си да напояват кравите си с червено вино, пишат британските медии.

Някои от най-добрите ресторанти в Париж вече търсят месо от "опиянени" крави, защото доказано червеното вино го правило по-крехко и вкусно. Експериментът бил проведен в южната област на Франция Еро, където три крави пили местни вина в продължение на четири месеца, предаде БГНЕС. Скоро след това станало ясно, че кравите, които се хранят с вино в смес от ечемик, сено и грозде са "щастливи крави", от които излиза по-сочно месо.

Всяка крава пие по толкова вино на ден, колкото е препоръчително от здравните власти. Ако за човек препоръчителното количество е две-три чаши на ден, то за кравите това е литър или литър и половина дневно, поясниха експерти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.