1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Френските фермери излязоха на протест

Френските фермери излязоха на протест

Снимка:

Земеделските стопани недоволстват и от променените параметри на Общата селскостопанска политика

Френските фермери излязоха на протест. Земеделските стопани са недоволни от данъчната политика на правителството, информира порталът agrarheute.com. Стигна се до блокиране на пътища, водещи към столицата Париж. Фермерите недоволстват и от променените параметри на Общата селскостопанска политика по отношение на Франция, както и от преразпределението на субсидиите към животновъдите и повишаването на ДДС за земеделските производители. Например при закупуването на торове налогът ще се повиши от сегашните 7%  на 20% през 2014 година, отбелязва сайтът agrotv.bg.

Освен това производителите се противопоставят на по-голямата регламентация в областта на околната среда и наложеният еко данък върху транспортните средства с вместимост над 3,5 тона, които се движат по националните пътища на страната.

По време на блокадите се стигна до два трагични инцидента, при които загина един човек, а шестима полицаи бяха ранени.  Френският министър на земеделието апелира за това, всички да поемат своята отговорност. В информацията се припомня, че протестите тръгнаха от департамента Ил де Франс, където на улиците излязоха недоволни представители на организацията на младите фермери.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.