1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Германия трябва да регулира популацията от вълци

Германия трябва да регулира популацията от вълци

Хищниците трябва да бъдат държани далеч от населените места

Германия трябва да регулира популацията от вълци, а стопаните, които губят животни, убити от хищниците, трябва да получават обезщетения без бюрократични пречки. Това се казва в декларация на групата на консервативните партии в германския Бундестаг.

Декларацията ще бъде обсъдена и гласувана на следващото заседание на парламентарната група на партията на Меркел. Депутатите настояват вълците да станат обект на лов и това да бъде заложено в Закона за лова. Хищниците трябва да бъдат държани далеч от населените места, а екземпляри, които се доближават до хора, или нападат животни, трябва да бъдат прогонвани и в краен случай убивани, смятат народните представители.

За регулирането на популацията ще е нужен национален план за наблюдение и управление на вълците. В него ще се събират данни за броя на глутниците и единаците по региони, а където броят достигне опасни за селското стопанство или за хората цифри, ще може да се прибегне до отстрел.

Групатите на християндемократите и на Християнсоциалния съюз призовават и за по-добри обезщетения за стопани, загубили животни от вълчи нападения. Фермерите трябва да получават и помощи за изграждането на защитни огради.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.