1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Дегустация на вина от Новия свят

Гледайте в АГРОФОРУМ: Дегустация на вина от Новия свят

И още: Защо фермерите трябва да създават чистопородни стада

Новият свят срещу Стария или борбата на титаните за световния пазар. Така можем да определим метафорично тенденциите на световната винена карта в последните години. Ще отстъпят ли призовите си позиции традиционните винопроизводителки Франция Италия и Испания на новите играчи в този бизнес и кои са те?

Възможно ли е с предприемчивост, европейски средства и много кураж, фермерството да е печеливш бизнес?

Робот за преработка на мляко изобрети българин. Производственият процес е напълно автоматизиран от постъпване на суровината, до производството на крайния продукт. Какво представлява изобретението – вижте.

Опасност – афлатоксини. Какво представляват те и доколко вредни са за здравето на хората, ще ни разкажат специалистите.

Директни плащания за крави под селекционен контрол ще бъдат изплащани на животновъдите до 2020-та година. Как трябва да се гледа на тези средства и защо фермерите трябва да се стремят към чистопородни стада – отговорите сега.

С добри новини ще започне новата година за фермерите. Една от тях, че финансовото министерство ще продължи подпомагането на агробизнеса за ползваните горива. В бюджета за 2016 г. за тази цел са предвидени 84 млн. лв. Как ще бъдат разпределени те и по какви тарифни ставки ще бъдат изплащани на фермерите беше разяснено на годишния семинар на асоциацията на зърнопроизводителите.

Познатият и непознат зеолит. Минералът, който лекува. Наречен е феномен заради чудните му свойства. В България се намират едни от най-богатите му находища. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.