1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Хиляди трактори и комбайни по бензиностанциите

Хиляди трактори и комбайни по бензиностанциите

Причината е приетата Наредба Н-18 за монтиране на нивомерни и фискални устройства на съдовете за съхранение на горива

Близо 60 000 трактори, камиони, водоноски, комбайни излизат по пътищата на демонстративно зареждане. По този начин те показват нагледно, че приетата Наредба Н-18 за монтиране на нивомерни и фискални устройства на съдовете за съхранение на горива не работи. 4 браншови организации организират демонстративното зареждане в цялата страна.

Припомняме, че над 2000 членове на Националната асоциация на зърнопроизводителите заедно с колегите си от другите браншови организации, приеха декларация, в която изразяват остро възмущение и недоумение от факта, че Министерството на земеделието и храните не е изразило позиция.

Според Радослав Христов бивш заместник- председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, цитиран от телевизия Агро ТВ, сумата за един комплект устройство което всеки земеделски производител трябва да заплати е около 15 000 лева.

Според Христов има лобизъм по отношение на този закон. Самият факт, че огромен брой земеделски производители ако не желаят да ходят на определени бензиностанции се задължават да сложат фискални устройства е показателен.

Припомняме, че в Народното събрание бе внесен поредния законопроект за промяна на въведеното изискване за монтиране на нивомери. Ако бъде прието, задължението ще остане само за съдове над 10 тона, при потребление над 15 тона годишно и при повече от 2 000 декара обработваема земя.

Как премина протеста в различните региони на страната гледайте в емисиите новини по телевизия Агро ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.