1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Хотелска пивоварна започва продажби за дома

Хотелска пивоварна започва продажби за дома

В трилитрови стъклени дамаджани за многократна употреба

Единствената малка пивоварна във Варна, разположена на приземния етаж в луксозен хотелски комплекс започна продажба за домовете. Мениджърът на хотела Даниела Ботушарова обяснява, че "Спецификата на продукта изисква и специална опаковка. Предлагаме специални трилитрови стъклени дамаджани, за многократна употреба, произведени в Германия. Те могат да бъдат купени на място и при правилен температурен режим, запазват газировката и свежестта на бирата за максималния период на трайността й".

Бирарията на хотела беше открита миналата година. Инсталацията е разположена на площ от 200 кв. м.  и е произведена в Чехия.

"Нашата бира се продава под собствената ни запазена марка "Gallagher" и е дестилирана по класическа технология, със 100% светъл малц, обяснява Даниела Ботушарова. Използваме френска мая, немски хмел и малц, който е наше собствено производство".

Капацитетът на пивоварната е около 2 т. за един цикъл на варене, който продължава от 14 до 18 дни. За разлика от обикновеното пиво обаче, произведеното с марката  "Gallagher" не се филтрира, като по този начин част от бирената мая се запазва. "По този начин получаваме "жива", леко мътна бира, която има по-интензивен аромат на малц и хмел и свеж вкус", казва Ботушарова.

Използваната технология не включва консерванти и стабилизатори, което съкращава периода на трайността й. За малките пивоварни обаче това не е проблем, тъй като количествата, които произвеждат, са предназначени предимно за консумация на място в рамките на няколко дни. "Освен, че не е стабилизирана, бирата, която предлагаме не е подложена и на допълнителна газировка, освен естествената, казва Ботушарова. Това й придава допълнителна плътност".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.