1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Христо Иванов - ашламинатора гостува на фестивал Семе българско в Севлиево

Христо Иванов - ашламинатора гостува на фестивал Семе българско в Севлиево

Вече 9 години той организира и провежда обучителни срещи в цялата страна

Община Севлиево и Фондация „ОТ БГ” канят всички настоящи и бъдещи градинари на специална среща с човека, който вярва, че облагородяването на дърветата облагородява и хората – Христо Иванов, познат повече като Христо Ашламинатора. Вече 9 години той организира и провежда обучителни срещи в цялата страна, на които предава ценни знания за облагородяването на дърветата, за цялостната грижа за овощната градина и за семейния живот на село. Примерът му е толкова заразителен, че само година след като създава страница в социалните мрежи, той вече има над 152 хиляди последователи.

На 30 април (неделя) в 14:00 ч., на фестивалната сцена на „Семе българско“ в парк „Казармите“ Христо Ашламинатора ще говори за нашите дълговечни сортове плодни дървета, кога е най-подходящото време за ашладисване, кое дръвче е подходящо за подложка, как се изработва калем, къде да прережем клончето с будна пъпка и как да се грижим за присадките. 

След беседата, в обособения за целта кът „За моята градина“, гостите на фестивала  ще имат възможност да наблюдават демонстрация на присаждане на овошки и да се включат в практическо обучение по ашладисване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.