1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Инженерните постижения на New Holland

Инженерните постижения на New Holland

Състезатели показват своите умения в атрактивната надпревара Red Bull Soapbox Race

Екип от ученици от завода-производител на New Holland в Базилдън пое предизвикателството на Red Bull Soapbox да участва в състезанието, представящо се с трактор с голяма тяга.

Квалифицираните стажанти на възраст от 18-19г. са проектирали и построили превозното средство, преди да бъде показано на живо по телевизията в международния конкурс за спускане, проведен пред 20 000 души в Александра Палас в Лондон.

Четиризвездният силен отбор  с името X Трактор  се състои от стажанти втора година. Капитан на отбора е Ейми Тилбъри, водачи са Били Брейбруук, Джеймс Уеб и Кайл Уокър.

Те се борят за £ 1,000, предназначени за хоспис в Базилдън. Причината за участието им е детето на служител от фабриката на New Holland, което се нуждае от протезни крайници след прекаран менингит.

Преди да достигнат до пистата обаче, те трябваше да си осигурят едно от 50-те свободни места. Те естествено го спечелиха благодарение на уникалния дизайн на превозното средство.

Превозното средство отне 10 седмици за производство, изгради се и се завърши благодарение на екипа на New Holland.

Отборът X Трактор пропусна шанса си да влезне в топ 10, но се записа със зрелищен принос към състезанието.

Капитанът на отбора Ейми Тилбъри сподели: "Имахме страхотен ден. Това е реална възможност за нас наистина да покажем инженерните умения, които научихме от New Holland при нашата съвместна работа и да се позабавляваме. Трябва да се преборим с управлението и реализирането на проекти. Решаването на подобни проблеми е възможно единствено чрез екипна работа."

Тони Хамилтън, който е инженер във фабриката в New Holland и който подобри качеството на трактора, е ръководител на проекта. Пред отбора той сподели: "Ние сме много горди от първата ни съвместна работа като състезателен отбор и от нашия проект! Уикендът беше невероятен, а атмосферата - зареждаща. Всички се хвърлиха в този проект и демонстрираха отдаденост и талант, който ги издигна като стажанти в New Holland."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.