1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Излезе от печат първата книга на български език: „Изложбено и декоративно птицевъдство“

Излезе от печат първата книга на български език: „Изложбено и декоративно птицевъдство“

За първи път се прави синхронизация на европейската терминология с българската

В края на 2017г. излезе от печат първата книга на български език: „Изложбено и декоративно птицевъдство“, с автор д-р Христо Луканов. В нея могат да бъдат видени повече от 900 снимки и изображения, част от колекцията на едни от най-добрите световни фотографи – Йозеф и Карин Волтерс. Книгата е луксозно пълноцветно издание с твърди корици, с обем от 528 страници и е търсена от специалисти и колекционери от цяла Европа.

„С тази книга поставихме България на световната сцена и затвърждаваме авторитета на българските породи и местното животновъдство. За първи път се прави синхронизация на европейската терминология с българската. Вече има закупени книги в държави като Австрия, Германия, Холандия, Хърватска, Русия и Сърбия, където оценяват българския принос в развитието на декоративното птицевъдство“ сподели д-р Христо Луканов, автор на книгата.

Книгата представлява своеобразна енциклопедия представяща повече от 200 породи. Тя разглежда и описва в детайли кокошки, за които досега не е имало подробна информация, както и малко известните български породи.

Заради качеството на снимките, изчерпателното съдържание и обширната литературна справка от над 400 световни източника и учебници, „Изложбено и декоративно птицевъдство“ е предпочитан източник на информация за съдии, студенти, специалисти и любители птицевъди по света и у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.