1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Къде, кога, какво на Национален фестивал „Семе българско“

Къде, кога, какво на Национален фестивал „Семе българско“

На 16 и 17 април парк „Казармите“ – Севлиево ще събере най-ценното, най—хубавото и най – вкусното от България, което Национален фестивал „Семе българско“ пази, почита и популяризира в партньорство с много единомишленици и приятели.

В двата дни на фестивала посетителите ще могат да правят кукли, бижута от естествени материали, или ароматни сапуни, да се запознаят с тайните на плъстенето и грънчарството, да донесат или вземат сортови семена от кошера, изграден специално за целта.

В събота, 16 април, инициативата “ БГ Дървото на живота“ ще прикани гостите на фестивала да споделят своя история или верою и да окичат с „плод“ – мисъл, чувство, послание, завет - клоните на дървото – избрано специално за „Семе българско“.

Задруга „Дар Лимец“ отново ще ни гостува и заедно с гости на фестивала ще месят и пекат хляб от лимец. Ще е българско и вкусно, смислено и забавно-поучително.

Читалища от Община Севлиево ще премерят сили в конкурса „Никой не е по-голям от хляба“. Информация от кухнята сочи, че млади и стари вече пресяват брашно, вадят престилки и точилки, нетърпеливи да замесят вкусно и ароматно тесто, рецептата за което ревностно пазят в тайна.

Танци с „Таратанци“ не е игрословица, а другата съботна инициатива, която очакваме да събере интереса на голяма част от публиката – онази, която обича да танцува и следва с нозе и сърце ритъма на българската народна музика.

Неделния ден, 17 април, ще е не по-малко наситен с интересни инициативи. Акцент ще поставим на билките и гората. А как точно ще стане това, ще научите съвсем скоро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.