1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Карнавал на биоразнообразието в Бургас

Карнавал на биоразнообразието в Бургас

Снимка:

Събитието ще се проведе на 27 май 2016 г.

На 27 май 2016 г. в Бургас ще се проведе за шести път забавният и шарен Карнавал на биоразнообразието. Той събира на една сцена най-малките жители на града, маскирани и костюмирани като невероятни и съвсем истински животни и растения. Малчугани от детските градини ще дефилират на откритата лятна сцена "Охлюва" в Морската градина от 17.00 часа, за да зарадват родители, учители и гости на празника.

Българска фондация Биоразнообразие, в партньорство с Община Бургас, Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Бургас и "Победа" АД, ще създаде един природозащитен празник, на който участниците ще разкажат кой вид представят и какво знаят за него, а по-възрастните им помощници (учители, родители, баби и дядовци) ще демонстрират невероятните си способности да покажат нашите редки видове чрез костюми, маски, шапки, боди-арт, сценки и т.н.

КАРНАВАЛЪТ на тема: "Малките жители на града представят дивите обитатели на Бургаските езера" се организира в рамките на проект "Солта на живота" на БФБ, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС.

За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

В празника може да се включи и индивидуално всеки, който желае на място и без предварителна заявка!

За предварителни записвания и повече информация: Радостина Ценова - 0896 798908, radostina.tzenova@biodiversity.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.