1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кенгура нападат фермерските посеви в Северна Австралия

Кенгура нападат фермерските посеви в Северна Австралия

Броят на кенгурата в Куинсленд расте не само заради влажния климат

Масовата имиграция на тези тревопасни е предизвикана от дъждовете в някои райони на Куинсленд. Кенгурата са привлечени от зелените поля на фермерските стопанства. Животновъдът Стивън Тули сподели, че хиляди торбести са нахлули в неговите владения и не са оставили храна за овцете му.

Освен сериозните материални щети, които вече се оценяват на хиляди долари, местните жители предупреждават за потенциалните екологични проблеми. По думите на Тули, кенгурата унищожават зеленината, а нейното място заема пустош.

Броят на кенгурата в Куинсленд расте не само заради влажния климат. Въведената от Русия забрана за вноса на кенгурско месо също оказва влияние. Решението на Москва доведе до това, че все по-малко торбести се убиват в страната. Местните власти призовават да се премахнат данъците, които ще стимулират износа на кенгурско.

"Смятаме, че тази индустрия е алтернативен двигател на икономиката, която трябва да замени стремително угасващия бизнес, свързан с овцевъдството и производството на вълна", заяви представител на местната власт.

И ако в Куинсленд популацията на кенгура расте, в южната част на страната, в щата Нов Южен Уелс се наблюдава обратния процес. Заради сушата в тези райони се съкращава популацията на два вида кенгура. По тази причина властите да забранили отстрелването на им. /Днес +

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.