1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кои са акцентите в информационната кампания на МЗХ, свързана с ПРСР

Кои са акцентите в информационната кампания на МЗХ, свързана с ПРСР

Вижте тази седмица само в предаването АГРОФОРУМ

Започваме с тема, която е много важна за всички нас като потребители. След дълго чакане най-после и България има своя агенция по безопасност на храните. Официалният й старт беше даден от агроминистъра Мирослав Найденов. Специален гост на събитието беше еврокомисарят по здравеопазване Джон Дали. Единен и ефективен контрол по цялата хранителна верига, защита на здравето на потребителя и продължаване на политиката за повишаване на качеството на храните ще са приоритетите на новата агенция. Още за нейните задачи – само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Друга актуална тема, която интересува зрителите на предаването, е свързана с новите моменти при кандидатстването по ПРСР. Именно те ще бъдат във фокуса на вниманието на експертите от МЗХ, които подробно ще информират всички желаещи да кандидатстват как да го направят най-добре и да усвоят пълноценно предвидените средства за земеделието и селските райони. В специално интервю за АГРОФОРУМ зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова разяснява новите моменти в ПРСР и преоделените проблеми, които досега земеделските производители са имали с кандидатстването.

И от темата за усвояването на европейските средства, ще преминем към нашите съвети за опазването на житните култури и рапицата от болести, плевели и неприятели. Поглед към растително-защитните технологии през 2011 г. отправи една от големите компании в областта на растителната защита чрез поредица от семинари, проведени в курорта Златни пясъци, Плевен и Стара Загора. Специалистите представиха препарати за основните полски култури, за да могат събралите се многобройни зърнопроизводители да направят най-добрия избор в началото на новата стопанска година.

И в това предаване няма да пропуснем темата за пролетната сеитба, тъй като тя наближава и в страната тече подготовка за нея. Преди да се пристъпи към нея обаче е много важен изборът на семена за царевица и слънчоглед. Именно с тази цел водещи зърнопроизводители присъстваха на продуктова среща в Добрич, организирана от една от семенарските компании, за да се запознаят с най-новите хибриди за пролетници за новата сеитбена кампания.

И в края на предаването отново ще се върнем на темата за растителната защита при житните култури. Как да елиминирате плевелите и болестите, ще разберете от опита на водещи производители и специалисти.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.