1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кои са най-умните породи кучета в света

Кои са най-умните породи кучета в света

Изследване на най-голямата киноложка организация в САЩ - American Kennel Club, дава отговор на този въпрос

Бордър коли е най-умната порода кучета. Това показва изследване на най-голямата киноложка организация в САЩ - American Kennel Club (AKC).

"Въпреки че всички кучета са умни, някои са по-умни и изпълняват определен вид задачи по-добре, отколкото другите", коментира представителката на AKC Лиса Патерсън, отбелязва БГНЕС.

Бордър коли се нарежда сред най-необичайните кучета, дефилирали на престижната изложба в Ню Йорк. Тази порода се характеризира с изключителен инстинкт и стремеж да служи на човека.

Немската овчарка се слави с "изключителна съобразителност". Този вид кучета са най-добрите при изпълнение на полицейски и военни задачи.

Блъдхаунд (белгийската порода) е най-добра за дресиране и обучение. Този вид също често се използва от полицията или при спасителни дейности. Представителите на порода Бийгъл имат много силен нюх, което ги прави незаменими при издирване.

Лабрадорите са най-умните кучета придружители. Те се подават на дресировка и са най-популярното семейно куче в САЩ.

Нюфаундлендът е смятан за най-доброто куче спасител във водата. То има добре развити бели дробове, което му позволява да плава на далечни дистанции. Белгийските овчарки са силни и бързи, едни от най-добрите кучета служили в армията.

Сибирското хъски е най-доброто куче за тегленe на впрягове. То е селектирано като порода в началото на ХХ век от американските кинолози.

Златният ретрийвър е енергично куче с добра памет, дружелюбен и мек по натура. Австралийската овчарка е умна и силна. Тя е смятана за отличен другар при пашата на стадата на Зеления континент.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.