1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кой е „Зооинженер на България“ за 2015 година

Кой е „Зооинженер на България“ за 2015 година

Снимка:

Организатор на церемонията е ИАСРЖ под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева

Тазгодишната церемония „Зооинженер на България“ – 2015 се проведе в град Котел. За приз се бореха в 4 категории. Наградата „Перспективен млад зооинженер“ си поделиха студентите Тодор Павлов от Тракийския университет в Стара Загора и Андрей Кехайов от Аграрния университет в Пловдив. В категория „Зооинженер-мениджър“ наградата отиде при Момчил Тасков, търговски мениджър във фирма за изграждане и оборудване на животновъдни ферми.

Победител в категория „Зооинженер-селекционер“ стана председателя на Асоциация българско-родопско говедо и джерсей Жана Гаджева. За цялостния си принос в областта на развъдната дейност беше отличена професор Цонка Пеева, учредител и председател на Българска национална асоциация за развитие на биволовъдството.

Изпълнителната агенция по селекция и репрорукция в животновъдството (ИАСРЖ) поздрави всички наградени, като им пожела да надграждат постигнатите си успехи. От Агенцията наградиха 3-ма служители от звеното. Със сребърна значка наградиха Илка Алексиева и Стоян Стоянов. Бонка Чолакова беше отличена със златна значка.

Организатор на церемонията е ИАСРЖ под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.