1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Limagrain Europe и BASF сключват споразумение за Clearfield Plus® в слънчогледопроизводството

Limagrain Europe и BASF сключват споразумение за Clearfield Plus® в слънчогледопроизводството

Limagrain Europe ще разработва сортове растения за продажба в Европа, които са толерантни към хербицидите Clearfield Plus на BASF

Limagrain Europe и BASF обявиха днес (13.06.2013 г.) подписването на глобално, неексклузивно споразумение, съгласно което BASF ще предостави на Limagrain Europe лиценз за технология за хербицидна толерантност за слънчоглед Clearfield® Plus. Споразумението позволява Limagrain Europe да разработва сортове растения за продажба в Европа, които са толерантни към хербицидите Clearfield Plus на BASF.

Производствената система за слънчоглед Clearfield Plus, разработена на базата на традиционното отглеждане на растението, осигурява подобрена борба с плевелите през целия сезон и по-голяма издръжливост на културата към различни въздействия на околната среда, а така също и възможности за увеличаване на  масленото съдържание и зърнодобива.

Жоел Босон, ръководител на Limagrain Europe, заяви, "Слънчогледът е стратегическа култура за нашата компания. Ето защо ние наистина сме доволни от засилването на нашето партньорството с BASF, което ни дава достъп до иновативната технология Clearfield Plus. Това ще ни помогне да увеличим добавената стойност, която земеделските производители могат да получат от нашето първокласно портфолио от LG слънчогледи в Европа."

"Комбинацията от най-добрия клас хербициди Clearfield Plus на BASF и най-високодобивните хибриди на Limagrain Europe ще даде на европейските производители на слънчоглед нови възможности за постигане на максимален добив", заяви Екарт Щайн, вицепрезидент по управление на маркетинга за Европа на "Растителна защита" BASF.  

Clearfield Plus слънчогледовите хибриди на Limagrain Europe и Clearfield Plus хербицидите на BASF ще се предлагат в някои страни-производителки на слънчоглед в Европа от 2014 година.

Финансовите условия на споразуменията не бяха оповестени. 

За Limagrain Europe

Limagrain Europe разработва, произвежда и продава посевни семена на земеделски производители (царевица, слънчоглед, рапица, пшеница, ечемик и др.). Инвестициите в изследвания и растениевъдство възлизат на 14% от годишния оборот на групата. Нейните продукти се продават в 50 страни от 20 дъщерни дружества и много дистрибутори. Марките са: LG, Advanta® и Nickerson. Европейски лидер в областта на пшеницата и водещ играч в отглеждането на слънчоглед и ечемик, марката LG също е номер 1 при фуражните царевици за изхранване на животни. Limagrain Europe е бизнес звено на Limagrain, международна селскостопанска кооперативна група, специализирана в семена за посев, семена за зеленчуци и зърнени продукти. Основана и управлявана от френски фермери, групата е най-голямата европейска компания за семена и четвъртата по големина компания за семена в света. За допълнителна информация: www.limagrain-europe.com или ни следете във Facebook и YouTube.

За подразделение „Растителна защита“ на BASF

С продажби от около 4,7 милиарда евро през 2012 г., подразделение „Растителна защита“ на BASF предоставя иновативни решения за защита на посеви, тревни площи и декоративни растения, за борба с вредителите и за нуждите на общественото здраве. Неговото портфолио включва също така и технологии за третиране на семена и биологичен контрол, както и решения за управление на водите, хранителните вещества и стреса при растенията. Подразделение „Растителна защита“ на BASF е водещ иноватор, който подкрепя производителите при оптимизацията на селскостопанското производство, в подобряване ефективността на техния бизнес и в подобряване качеството на живот на растящото население на света. Допълнителна информация може да бъде намерена в интернет на www.agro.basf.com или ни следете в нашите социални медийни канали.

BASF - The Chemical Company

BASF е най-голямата химическа компания в света – „Химическата компания“. Нейното продуктово портфолио включва химикали, пластмаси, повишаващи качеството продукти и препарати за растителна защита от една страна, а от друга - нефт и газ. Ние обединяваме икономическия успех, опазването на околната среда и социалната отговорност в едно цяло. Чрез наука и иновации, ние даваме възможност на нашите клиенти в почти всички индустрии да намерят отговори на настоящи и бъдещи нужди на обществото. Нашите продукти и решения допринасят за опазване на ресурсите, като осигуряват храна и спомагат за подобряване качеството на живот. Обобщили сме този принос в нашата корпоративна цел: Ние създаваме химия за устойчиво бъдеще. През 2012 г. BASF отчете обем на продажбите на стойност 72,1 милиарда евро и повече от 110 000 служители към края на годината. Допълнителна информация за BASF можете да намерите в интернет на адрес www.basf.com .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.