1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Любителите на моментално приготвяните юфки в Япония вече имат музей

Любителите на моментално приготвяните юфки в Япония вече имат музей

Той е на площ от 10 000 кв. м и е на няколко етажа

Любителите на моментално приготвяните юфки в Япония вече имат музей, посветен на тази форма на бързата кухня в град Йокохама, предаде АФП.

Музеят, отворен от хранително-вкусовата компания "Нисим Фудс", не само показа приготвянето на продукта, но дава възможност на посетителите, и преди всичко на децата, сами да си произведат юфка и дори да комбинират сос по свой вкус.

На откриването гостите наблюдаваха как деца в престилки месят тестото, режат юфките, пекат ги и им добавят аромати преди да ги опаковат в пакети. Посетителите можеха да дегустират купичка юфки по свой избор и да ги овкусят, за да създадат собствен вид с 5000 различни възможности.

Идеята за моментално приготвяни юфки принадлежи на Момофуку Андо в следвоенна Япония във време на ограничения в продоволствието, когато наблюдавал опашка за купичка юфка. След това идеята била копирана от много други и през 2010 г. са били продадени 95 милиарда купички или пакета юфки.

"Нисим фудс" вече отвори подобен, но по-малък музей в Осака. Този в Йокохама, близо до Токио, е на площ от 10 000 кв. м и е на няколко етажа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.