1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Машина превръща утайката от животновъдните дейности в оборска тор

Машина превръща утайката от животновъдните дейности в оборска тор

Иновации на изложението WATER TECH EXPO 2019 от 6 до 8 март

Машина превръща отпадъчната утайка от животновъдните дейности в оборска тор. Това ще бъде една от технологиите, за която посетителите от хранителната индустрия ще научат повече на WATER TECH EXPO от 6 до 8 март в Интер Експо Център, София. Машината сепарира сухите от твърдите частици и ги превръща в оборска тор, като ги прави лесни за транспортиране, съобщи Петко Стоянов, представител за България на италианската компания WAM GROUP, която ще се включи за първи път на изложението. Компанията е позната в България като световен лидер в сектора на строителството. На WATER TECH EXPO тя ще предложи своите водещи решения в пречистване на отпадъчни води. Пречистването на отпадъчните води от животновъдството, след преработката на плодове и зеленчуци, в хранителната, кетъринг и питейната индустрия е изключително важно.

Във фокуса на 13-ото издание на водещото в България международно изложение във водния сектор ще бъдат технологиите за пречистване на питейни и отпадъчни води. Основният акцент тази година са продуктите и технологиите за управление на води в индустриалните сектори. Сред тях ключово място заемат технологиите за пречистване на водите в хранително-вкусовия бранш и животновъдството.

Бизнесът от селското стопанство ще има избор между водещи световни технологии за филтрация. Мембранната технология включва нанофилтрация, ултрафилтрация, системи за обратна осмоза. Те се използват в производството на кисело мляко, на различни видове сирена, отделят бактериите от млякото.  Машини за почистване на химикали, почистващи и хигиенни системи, системи за дезинфекция и за окисляване ще са сред експонатите на изложението.
WATER TECH EXPO 2019 предлага решения за всички сектори на индустрията
 - енергетика, хранително-вкусова, фармацевтична, текстилна, селско стопанство и напояване, строителство, химическа и минно-добивна промишленост.
Технологиите за мониторинг и контрол, за пречистване на отпадъчните води претърпяват постоянно усъвършенстване, изискванията за качество се увеличават, инвестициите в сферата нарастват.
Водещи компании в решенията за водния сектор от България, Румъния, Хърватия, Италия, Австрия, Германия ще предложат своите нови и успешни продукти и системи. Сред тях са чуждестранните Herrenknecht, Steinzeug Keramo, Tiroler Rohre, Protok, Prominent.
Водещите решения при добив на вода, снабдяване с питейна вода, пречистване на отпадъчни води, защита на подземни води ще видят посетителите. Модерните тунелни системи за проектиране, изграждане, транспорт, монтаж и демонтаж също намират място на изложението. Всяка компания може да открие и най-добрия ГИС софтуер.

Български водещи компании като Алмекс БГ, Акваком Електроникс, Прайм инженеринг предлагат собствени продукти и решения на добре познати световни марки като Robuschi, Mapro, Supratec, Wedeco, Xylem, Leopold с техните най-добри решения за опазване на околната среда.

Oт 6 до 8 март WATER TECH EXPO акцентира върху технологичния напредък за развитието на сектора в световен мащаб. Новите модерни решения от цял свят ще бъдат притегателна сила, за да се подобри управлението на водите и в България.
На 6 март ще се проведе и вече утвърдената конференция БУЛАКВА, която се организира от Българска асоциация по водите. Единадесетото издание на събитието ще е на тема „Европейско законодателство“ и ще обхване промените в европейското законодателство във водния сектор.

За първи път през 2019 година WATER TECH EXPO ще се провежда паралелно с международното изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, което от 6 до 9 март ще обедини темите жилищно, офис и индустриално строителство, строителство на сгради с обществено значение, хотелски комплекси и други. По същото време ще протече и единственото в България изложение за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.