1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Massey Ferguson и експедиция „Атрактида 2014“

Massey Ferguson и експедиция „Атрактида 2014“

Раждането на едно ново поколение изследователи

Подготовката на Massey Ferguson за експедицията „Антарктида 2014“ напредва. Тракторът MF 5600, който „господарката на тракторите“ Манон Осевоорт ще управлява на Южния полюс през 2014 г. вече е произведен и към настоящия момент се подготвя за тежкото пътуване.

Също така персоналът на Massey Ferguson избира екип от първокласни специалисти, които да помагат на Манон и да осъществяват поддръжката на трактора модел MF 5600, в това число популярни полярни изследователи, опитни водачи на експедиции, висококвалифициран тракторен техник, както и няколко други специалисти.

„Massey Ferguson е изключително горда, че участва в това велико начинание“, заявява Кембъл Скот, мениджър „Развитие на търговската марка“ на Massey Ferguson. „Проектът е част от нашето наследство и следва стъпките на Сър Едмънд Хилари – първият човек, осъществил същото пътуване с трактор Ferguson преди 55 години. Когато управляваният от Манон MF 5600 достигне Южния полюс през 2014 г. ще отбележим 56-тата годишнина на това значимо събитие.“

„Заедно с членовете на екипа на MF „господарката на тракторите“ Манон се подготви за експедицията в Северна Канада и участва в първите изпитания на трактора върху ледник в Исландия.

Манон заяви: „Изключително много се гордея с това, което постигнахме и начинът, по който се развива проектът. През последните няколко месеца съумях да опазя една голяма тайна – „господарката на тракторите“ скоро ще стане майка! За мен раждането на детето ми е поредното напълно ново лично приключение. Все пак съм твърдо решена да завърша това пътуване и историята, която творих през последните девет години“.

От Massey Ferguson са възхитени от специалната новина на Манон, добавя г-н Скот. „Съвсем естествено ние споделяме радостта на Манон и партньорът ѝ Рожир, като им пожелаваме всичко най-добро за в бъдеще. С нетърпение очакваме да продължим съвместното си пътешествие към Южния полюс“, заявява той.

Вижте видео...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.