1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Медицинска сестра от Австралия пробяга 660 км пустиня

Медицинска сестра от Австралия пробяга 660 км пустиня

Авантюрата на Джейн Тръмпър е с благотворителна цел

Медицинска сестра от Австралия стана първата жена в историята на континента пробягала 660 км по цялата дължина на пустинята Симпсън. Това е вторият опит на 51-годишната Джейн Тръмпър, след като миналата година е трябвало да се откаже на 352-ят километър заради пожар в саваната. Маршрутът, по който е преминала Тръмпър, започва от географския център на Австралия в Северните територии, преминава през Южна Австралия и завършва в югозападната част на щата Куинсленд.

Пред АФП Джейн Тръмпър, която е на 51 години и работи като медицинска сестра в интензивно отделение на болница в Сидни, разказва, че първият ден от маратонът й температурата е достигала 45 градуса и не е вярвала, че ще издържи на напрежението. Целият пробег й е отнел 10 дни, като общото пробягано разстояние възлиза на 750 км, заради няколко отклонения, които и се наложило да направи заради последиците от скорошните проливни дъждове в Австралия.

В авантюрата си, която е с благотворителна цел, Джейн Тръмпър е била придружавана от два автомобила с провизии и медицински материали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.