1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Меглена Плугчиева: Всяко следващо правителство отрича успехите на предходното, което оставя негативен знак върху селското стопанство

Меглена Плугчиева: Всяко следващо правителство отрича успехите на предходното, което оставя негативен знак върху селското стопанство

Снимка:

В Североизточна България, и по специално в Добруджа, трябва да се набляга на едроплощното земеделие

Нишата на България в селскостопанския сектор на Европейския съюз е продължаването на процеса по окрупняването и разширяването на производството. Това заяви зам.-председателят на Комисията по европейските въпроси и контрола на европейските фондове на Народното събрание Меглена Плугчиева, която участва в конференция на тема „Българското земеделие – три години членство в ЕС. Бъдеще на Общата европейска селскостопанска политика”.

Плугчиева бе категорична, че в Североизточна България, и по специално в Добруджа, трябва да се набляга на едроплощното земеделие, както и на стабилизирането на планинското и полупланинско производство. По думите й важна задача, която стои пред правителството сега, е да се формулират точно приоритетите в земеделието, да бъдат дефинирани и обезпечени със съответните ресурси, както и да са ясни сроковете и начинът, по който те ще бъдат постигнати.

Тя добави, че е трудно да се сравни България с други държави, по отношение развитието на земеделието в момента, защото трябва да се търсят сходни параметри. „Можем да се сравним примерно с Австрия, Словения, Унгария до някъде, но имаме много да догонваме”, категорична бе Плугчиева. Според нея, у нас всяко следващо правителство, което дойде на власт, отрича успехите на предходното, което оставя негативен знак върху селското ни стопанство. По думите на Плугчиева трябва да се обърне внимание и на постоянството на търговците на пазара, като се обръща внимание на доставянето на нужните количества качествени стоки в определените срокове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.