1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Международните изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ отвориха врати

Международните изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ отвориха врати

От 11 до 14 ноември около 400 наши и чужди фирми се представят в столицата

Специализираните международни изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ официално бяха открити от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Земеделският министър Десислава Танева призова фирмите от сектора да кандидатстват по мярка 4.2 от Програмата за развитие на селските райони, за да отговорят по-добре на изискванията на потребителите.

„Министерството на икономиката оценява високо приноса на хранителната индустрия и сме готови да помагаме на малките и средните предприятия да увеличат произвежданата продукция“, това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Ръст на чуждестранните компании на 22-ото издание на специализираните изложби отчитат от Интер Експо Център – София. Фирмите участници са около 400.

Тази година с най-мащабни участия са Италия и Унгария. С атрактивни щандове се представят и компании от Румъния, Гърция, Полша, Словакия, Испания, Германия, Холандия, Турция, Сърбия. Посолството на Южна Африка в България отново е организирало представяне на производители и вносители на вина от Южна Африка, а Посолството на Република Полша е представено от Отдела за промоция на търговията и инвестициите. Сред другите акценти са зоните с биопродукти, за фитнес и диета. Има специално обособени пространства, посветени на българските преработватели. През четирите дни на Международните изложби е предвидена богата и интересна съпътстваща програма с лекции, дегустации, презентации и конкурси.
Миналата година събитието е било посетено от над 16 хил. души. Тази година се очаква ръст с около 10-20%.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.