1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Министър Ангелкова проведе работна среща с ръководството на Съюза на екскурзоводите

Министър Ангелкова проведе работна среща с ръководството на Съюза на екскурзоводите

Най-старата екскурзоводска организация у нас е създадена през 1990 г.

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството на Съюза на екскурзоводите в България от град Варна. Най-старата екскурзоводска организация у нас е създадена през 1990 г., отбеляза председателят на УС Христина Неделчева.

Министър Ангелкова изтъкна голямото значение на екскурзоводската професия за популяризиране на страната ни и запозна представителите на организацията с приоритетите в работата на министерството. Поставяме сериозен фокус върху вътрешния туризъм и в сътрудничество с общините ще работим за популяризиране на по-неизвестни, но изключително ценни туристически забележителности, подчерта тя. Регионите са съхранили уникални занаяти, ритуали и културни традиции. В това отношение посредничеството на екскурзоводите е много ценно, стана ясно от думите й.

Министър  Ангелкова открои важността на професията за разкриване богатствата на културата на България, като приветства амбицията на организацията в тази дейност да бъдат привлечени повече млади хора.

Представителите на Съюза на екскурзоводите изразиха убеждението си, че чрез звено за контрол в туризма ще се гарантира качеството на туристическия продукт. Те приведоха факти, че подобни структури работят в повечето развити туристически държави. 

На срещата бяха обсъдени възможности, които да представят по-пълно богатствата на културно-историческите обекти пред българските и чуждестранните туристи. Екскурзоводите, вписани в Националния туристически регистър, изразиха желанието  да подпомогнат с опита си за преглед на готовността на туристическите обекти в страната преди началото на активните сезони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.