1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Министър Ангелкова се срещна в Лондон с министъра на туризма на Индонезия Ариеф Яхия

Министър Ангелкова се срещна в Лондон с министъра на туризма на Индонезия Ариеф Яхия

Далечните пазари стават все по-силен фокус в маркетинговата и рекламната политика на страната ни

Министър Николина Ангелкова посрещна министъра на туризма на Индонезия Ариеф Яхия на българския щанд на изложението WTM в Лондон и обсъди с него актуални въпроси на двустранното сътрудничество.

България има сериозни традиции в устойчивото развитие на летния и зимния туризъм и предлага много конкурентни условия за инвестиции в сектора, посочи министър Ангелкова. Страната ни формира една от най-добрите стойности за туристически продукт в сравнение с повечето страни в региона си. Министерството на туризма стартира второ издание на Инвестиционната карта в туризма, което ще включи нови проекти за различни региони на България, подчерта тя.

Министър Ангелкова увери колегата си, че далечните и перспективните пазари стават все по-силен фокус в маркетинговата и рекламната политика на страната ни. България и Европа се превръщат в атрактивни дестинации за пътешественици от Далечния Изток, които с една визита искат да разгледат няколко държави, поясни министър Ангелкова. Тя информира за перспективата да се създадат съвместни балкански маршрути за такива турове, които ще включват обекти на ЮНЕСКО от 11 държави в региона.

Българският министър посочи също, че през 2017 г. туристическите посещения от Индонезия в България са били близо 4 хил., което е 30 на сто ръст  спрямо 2016 г. Възможностите са много по-големи и съм убедена, че със съвместни усилия можем да направим този растеж устойчив, подчерта тя.

Министър Ангелкова покани Ариеф Яхия да посети страната ни още този месец, когато на 15 и 16 ще се състои вторият Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, организиран от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм към ООН. Рекламата на културното наследство на България е начинът да се популяризираме успешно на индонезийския пазар и така да се увеличи притокът на ваши туристи, каза още тя и допълни, че зимният туризъм, СПА- и балнеоуслугите, културно-историческите обиколки също предизвикват голям интерес сред гостите на България.

Двамата министри се обединиха около становището, че цифровизацията играе изключително важна роля за растеж в отрасъла. Туристическите администрации на България и Индонезия са готови да обменят информация за нови технологии и реклама, за да популяризират взаимно туристическите си продукти.

Министър Яхия поздрави България за постигнатите високи резултати след създаването на Министерството на туризма като самостоятелна институция и изрази готовност за по-близко сътрудничество между администрациите и бизнеса на двете държави.   

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.