1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Министър Мирослав Найденов ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Министър Мирослав Найденов ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Снимка:

Комисар Дачиан Чиолош ще представи Съобщението на Комисията относно Общата селскостопанска политика към 2020 г.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще участва днес, 29 ноември, в заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел, съобщиха от министерството. Съгласно предварителния дневен ред на заседанието комисар Дачиан Чиолош ще представи Съобщението на Комисията относно Общата селскостопанска политика към 2020 г.: Посрещане на бъдещите предизвикателства по отношение на храните, природните ресурси и териториите. Предвижда се министрите да проведат първоначален обмен на мнения по Съобщението.

Комисията ще представи също доклад за целесъобразността и приложимостта от представяне на законодателно предложение, с което се дава възможност на Европейския орган за безопасност на храните да събира такси, както и доклад относно системата за съвети в селското стопанство.

В областта на рибарството ще се търси политическо споразумение по предложението за регламент на Съвета за определяне на възможностите за риболов за 2011 г. и 2012 г. на някои запаси от дълбоководна риба за корабите на ЕС. Комисията ще представи информация във връзка с годишните консултации за 2011 г. между ЕС и Норвегия, след което се предвижда провеждане на дискусия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.