1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Мирослав Найденов: Отчита се дисбаланс между животновъдство и растениевъдство в ЕС

Мирослав Найденов: Отчита се дисбаланс между животновъдство и растениевъдство в ЕС

Снимка:

Министърът присъства на обществена дискусия на тема „Селското стопанство на България в контекста на европейските дебати” в Пловдив

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще присъства на заседание на Съвета на министрите в понеделник, 25 октомври, в Люксембург, където ще бъде коментирана темата за по-бързото изравняване на субсидиите на по-новите и старите страни членки на Европейския съюз.

Министърът присъства на обществена дискусия на тема „Селското стопанство на България в контекста на европейските дебати” в Пловдив. На заседанието ще бъде коментирано още отпадането на историческия подход при членството. По думите на земеделския министър, към момента има консенсус по тези въпроси, въпреки че някои от старите страни членки, настояват бюджетът за общата земеделска политика да бъде сведен до 33%. Министър Мирослав Найденов съобщи, че в момента почти половината от бюджета в ЕС се заделя за тази политика. По думите му, в момента се отчита дисбаланс между животновъдство и растениевъдство, както и дисбаланс между производители и преработватели.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.