1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Монсанто дарява 150 000 долара за възстановяване и рехабилитация в Непал

Монсанто дарява 150 000 долара за възстановяване и рехабилитация в Непал

Снимка:

Монсанто подкрепя Световната продоволствена програма на САЩ за предоставяне на незабавна помощ за пострадалите

Компанията за устойчиво земеделие Монсанто ще дари 150 000 долара за подпомагане и рехабилитация на пострадалите в Непал. 

Компанията, която има повече от 1000 служители в Индийския субконтинент, е готова да осигури подкрепа за Световната продоволствена програма на американския Фонд за спешно реагиране, /World Food Program USA/, като предлага новаторски подход за облекчаване на кризата, която дава възможност на Световната продоволствена програма на ООН (WFP) да достигне до нуждаещите се общности по-бързо и по-ефективно. Дарението на Монсанто ще се използва веднага като отговор на WFP във връзка със земетресението в Непал. В допълнение към това, Монсанто ще предложи на своите служители да направят дарения в подкрепа на по-нататъшните хуманитарни усилия.

"Нашите мисли и подкрепа са насочени към хилядите пострадали хора и семейства в Непал", каза Шилпа Вайвакър Нирула, отговаряща за индийския регион в Монсанто. Тя добавя: "Ние си взаимодействаме непрекъснато с общностите в Непал и сме решени да си партнираме с тях, като окажем незабавна помощ в усилията за възстановяване на възможностите за препитание."

Монсанто ще дари 100 000 щатски долара в подкрепа на спешните усилия на WFP - САЩ за оказване на помощ на WFP, включително осигуряване на храна и временни убежища за населението, засегнато от земетресението. В опит да се преодолее мащабното разрушаване на инфраструктурата в селските райони, компанията ще предостави още 50 000 щатски долара в подкрепа на усилията за възстановяване. С помощта на подкрепящи организации като Монсанто, WFP се надява да достави храна и друга спешна помощ за повече от 1,4 милиона души в Непал през следващите три месеца.

В допълнение към 150 000 долара, Монсанто ще събере дарения, направени от служители на компанията към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК). Тази програма включва всички индивидуални дарения на служителите до 1000 долара.

"Многонационалните компании играят ключова роля в подпомагането на пострадалите от земетресението в Непал, които трябва да възстановят живота си след тази мъчителна катастрофа", казва Рик Лийч, президент и главен изпълнителен директор на WFP - САЩ. "Ние ценим нашите партньорства и знаем, че сте готови да помогнете, за да доставим надежда на милиони семейства и деца в нужда."

Всички, които искат да се присъединят към Монсанто в подкрепата за нуждаещите се в Непал да възстановят живота си след разрушителното земетресение, могат да се свържат с МФЧК на: www.ifrc.org или World Food Program USA на www.wfpusa.org/nepal .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.