1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. МЗХ анкетира земеделските производители за тавана на субсидиите след 2014 г.

МЗХ анкетира земеделските производители за тавана на субсидиите след 2014 г.

Допитването е по повод предложените реформи в Общата селскостопанска политика

Министерството на земеделието и храните публикува на електронната си страница анкета до земеделските производители с конкретен въпрос дали подкрепят въвеждането на таван за директните плащания след 2014 г., съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Допитването е по повод предложените реформи в Общата селскостопанска политика след 2014 г., представени от еврокомисаря по земеделие Дачиан Чиолош пред Европарламента миналата седмица.

Планираното решение е таванът при директните плащания да стане 300 хил. евро на стопанство, което предизвика мигновена отрицателна реакция в старите държави членки на Европейския съюз.

Новите предложения тепърва ще се обсъждат обстойно и от европейските институции, и от държавите членки. В тази връзка агроминистерството е решило да установи какви са общите настроения на българските земеделци по решението на ЕК за ограничаването на субсидиите.

Резултатите от анкетата ще бъде от полза за администрацията при предстоящото обсъждане на реформата, поясниха от пресцентъра на ведомството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.