1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. МЗХ подкрепя европейската инициатива „Хляб на мира“

МЗХ подкрепя европейската инициатива „Хляб на мира“

Снимка:

Официален партньор за България е НАЗ

МЗХ подкрепя европейската инициатива „Хляб на мира“. Днес, 4 март, министър Греков посети терена, на който са засяти семена от ръж на площ от 1 дка. Официален партньор за България на инициативата е НАЗ.

„Фактът, че България е част от проявата е признание на Европа както за страната ни, така и за Асоциацията на зърнопроизводителите. Символичната оценка се изразява в това, че няма деление между европейските страни и Европа е отворен пазар за свободен път на стоки, хора и капитали“, заяви министър Греков.

Инициативата „Хляб на мира“ е под патронажа на бившия германски министър на земеделието Илзе Айгнер. Събитието се организира по случай 25-годишнината от падането на Берлинската стена. В проявата участват 12 държави от Централна и Източна Европа, където на площ от 1 дка засяват семена от ръж.

От получената през тази година в Берлин реколта на 01.09.2014 г. ще бъде изпечен голям хляб, който символично ще бъде изяден. Целта е да се покаже, че няма разделение между европейските страни и има свободно движение на хора, капитали и стоки.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.