1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. На 24-годишна възраст почина най-старата котка в света

На 24-годишна възраст почина най-старата котка в света

Все още не е ясно, кой ще наследи короната на Попи

Попи, котката, която официално бе призната за най-старата в света, след като достигна 24-годишна възраст, почина само няколко седмици, след получаване на титлата, пише "Дейли Мейл".

Костенурковата котка е родена през февруари 1990 г, в същия месец, в който Нелсън Мандела беше освободен от затвора. Попи е живяла по времето на петима английски премиери и бе вписана в Книгата на рекордите Гинес на 19 май.

Тя обаче почина миналия петък, след като имаше проблем със задните лапи и инфекция на уринарния тракт. Нейният собственик, 43-годишната Джаки Уест заяви, че семейството ѝ е знаело, че този ден ще настъпи, но въпреки това всички са съсипани от загубата на Попи.

Г-жа Уест споделя: "Знаехме, че е много стара вече, но въпреки това е много тъжно. Страхотно е, че получи рекорда, сякаш нарочно не се предаваше, защото процесът по вписването ѝ в Книгата на Гинес отне месеци".

Котката е погребана в градината на семейство Уест, където са гробовете и на други животни, които Уест са отглеждали и са се споминали. Попи спечели титлата след смъртта на Пинки, котка от Канзас, САЩ, която почина на 23 години миналата година.

Най-старата котка в историята беше Крийм Пъф, която живееше в Остин, Тексас и която беше на 38 години и 3 дни, когато почина. Все още не е ясно, кой ще наследи короната на Попи, като най-възрастна котка в света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.