1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Над 2300 земеделци са били на информационните семинари за мерките по ПРСР на Министерство на земеделието и храните

Над 2300 земеделци са били на информационните семинари за мерките по ПРСР на Министерство на земеделието и храните

Най-малък интерес към семинарите е имало в Силистра

Над 2300 души са посетили семинарите, организирани от Министерство на земеделието и храните за популяризиране на мерки по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), обяви д-р Косъо Стойчев, преподавател по Стопанско управление в СУ “Климент Охридски” при откриването на семинара за журналисти по проект „Провеждане на информационна кампания, насочена към мерки 112, 121, 214 и 213” от ПРСР в троянското село Чифлик. В семинара участваха заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова и експерти от агроминистерството и  Държавен фонд “Земеделие”.

Основни данни от проекта за провеждане на информационната кампания показаха, че 28-те семинара в страната са били посетени от 2327 души, или средно по 83-ма души във всички областни центрове. Най-малък интерес към семинарите е имало в Силистра, а най-голям в Пловдив, Търговище, Велико Търново, Кърджали и др.

Земеделците са се интересували и задавали въпроси най-много за мерите 121 и 214. Най-висока медийна активност е имало на семинарите в градовете Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. Медиите, които са посетили семинарите, са общо 231.

Голяма част от земеделците не са били наясно за конкретните си интереси в земеделското производство. Висок е бил обаче процентът на питащите за възможностите и условията за биоземеделие у нас.

Резултатите от информационните семинари за мерките по ПРСР на Министерство на земеделието и храните показват, че огромната част от земеделците са повишили знанията си и това ще ги стимулира да вземат решение да участва с проекти по програмата. Над 72% от анкетираните, присъствали на семинарите, дават като резултат отлични и много добри оценки за тях. Над 80 на сто казват, че са имали предварителни знания за това, което са чули, което се дължи на предварителното им участие с проект по ПРСР или на други медийни кампании по програмата.  Над 85 на сто от земеделците оценяват високо компетентността на лекторите в информационните семинари.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.