1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Над 400 ученици от Стара Загора се състезаваха в „Зелената олимпиада“

Над 400 ученици от Стара Загора се състезаваха в „Зелената олимпиада“

Снимка:

Тази година ученици от Германия, Испания и Холандия също се включиха в екологичната надпревара

Над 400 ученици от Стара Загора се състезаваха в „Зелената олимпиада“ .Надпреварата се проведе в сградата на Държавната опера в града. Изненадата на събитието беше Поли Генова, която стана посланик  на зелената идея и зарадва всички с изпълнения на най-популярните си песни. Тя призова учениците да бъдат отговорни и да пазят природата. 

Заедно с онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година Министерството на околната среда и водите организира и викторини на живо в няколко български града. Първо в Стара Загора учениците отговаряха на въпроси, различни от тези в онлайн конкурса. Водещ на събитието беше актьорът Николай Начев, който провери знанията им за опазване на околната среда. За всички участници имаше подаръци, а победителите в екологичната викторина получиха специални награди, осигурени от Оперативна програма „Околна среда“.

„Образователната инициатива има за цел да възпита у вас любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.

Тази година „Зелената олимпиада“ излезе извън пределите на България. Ученици от Германия, Испания и Холандия вече се включиха в екологичната надпревара.

След Стара Загора за участие  в еко викторините на живо ще се готвят ученици от Плевен и Монтана.

Онлайн тестовете на „Зелената олимпиада“ са отворени за участие до 1 декември 2017 г. Победителите в трите възрастови групи ще бъдат наградени с MP3 плеър, смартфон и таблет на финалното събитие, което ще се проведе през декември в София.

Мащабната екологична инициатива традиционно се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите чрез Оперативна програма "Околна среда".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.