1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обещахме и изпълнихме!

Обещахме и изпълнихме!

В последното интервю за телевизия Агро ТВ обявихме, че даваме възможност на самодейни състави от цялата страна, да вземат участие в нашата съвместна видео продукция, към фолклорния албум „Завръщане към корените”

В последното интервю за телевизия Агро ТВ обявихме, че даваме възможност на самодейни състави от цялата страна, да вземат участие в нашата съвместна видео продукция, към фолклорния албум „Завръщане към корените”. Също така уточнихме, че няма значение в кое кътче от страната се намира самодейния състав - ние ще отидем при тях.

И така, първи се отзоваха ФС „Северняци” от гр.Видин. Речено - сторено. С екипа на телевизията твърдо решихме да отидем във Видин.

ФС „Северняци” работиха по песните „Да кумуваш, да кръщаваш” и хороводната китка „Иванчо нива ореше / Гергьовденско хоро”. Това определено беше предизвикателство за тях, защото и двете песни са от тракийската фолклорна област, а както знаем в Северозападна България се играят съвсем различни хора. Въпреки това, те се заеха с изключителен ентусиазъм със задачата и се справиха отлично.

Не можа да ни спре нито дъжда, нито обещаващата лоша прогноза за времето. Слава Богу, небето ни отпусна няколко часа без дъжд и се справихме със задачата, която в началото ни се струваше почти невъзможна. Това за пореден път е доказателство, че когато на лице има огромно желание от всички страни, дори времето може да направи реверанс. В момента, в който приключихме изтощени и удовлетворени, заваля отново. Както се казва, да ни върви по вода, както на нас, така и на всички, които ще видят и чуят новите песни. Първата от тях, която ще види бял свят е хороводната китка „Иванчо нива ореше / Гергьовденско хоро”. Тя е посветена на всички български земеделци и животновъди, както и на тези, които обичат българския фолклор.
 
Благодарим Ви ФС „Северняци”!
За нас беше удоволствие да работим с Вас!

 
Цветелина и Агро ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.