1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Одобриха ставките за килограм тютюн по националната преходна помощ за стопанската 2017 година

Одобриха ставките за килограм тютюн по националната преходна помощ за стопанската 2017 година

Снимка:

Диалогът между производителите и лицензираните изкупвачи ще продължи и през следващите седмици

Проведе се Консултативен съвет по тютюна под председателството на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

По време на Съвета беше дискутирана изкупната кампания на тютюна от реколта 2017 г. Представена бе информация за общите площи и производството на тютюн, средните добиви, както и изкупени/неизкупени и изплатени/неизплатени количества тютюн. Стана ясно, че диалогът между производителите и лицензираните изкупвачи ще продължи и през следващите седмици с цел максимално бързо тютюнопроизводителите да получат своите средства по сключените договори.

Консултативният съвет одобри разпределение на ставките за килограм тютюн по националната преходна помощ за стопанската 2017 година. Участниците в съвета дебатираха и приеха след гласуване разпределението на средствата, които са в размер на 84 550 000 млн. лв.

На заседанието бяха дискутирани и възможностите за развитие на сектор „Тютюн“ след 2020 г. Всички участници се обединиха около мнението, че изключително важно е качеството на семената и посадъчния материал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.