1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Офис на биоферма в Китай е изграден от контейнери

Офис на биоферма в Китай е изграден от контейнери

Мястото е и туристическа атракция

И преди е ставало дума за създаването на постройки от транспортни контейнери, но тук начинанието в в друг мащаб. Е, може да се поспори дали това има смисъл, ако архитектите са ги модифицирали и нарязали до неузнаваемост, но вижте сами крайния резултат.

Playz Architects са изградили таз офис сграда – и същевременно хотел – за „Фермата на Тони“,  един от големите производители на органични храни, съобщи Architizer. Той се използва за посрещане на посетители при фермата, разположена край Шанхай. Основна цел на фермата е да насърчава „здравословната храна, отговорния начин на живот и опазването на хармонията с околната среда“ и подобно на много други неща в Китай мащабът е огромен. Мястото е и туристическа атракция.

Playze са интегрирали традиционни китайски типологии, като например защитени от слънцето открити пространства, последователен преход между открито и закрито. Този традиционен подход се корени в дълбокото разбиране на климатичните изискванията на сградите, пише greentech.bg.

Архитектите отбелязват, че „контейнерната архитектура е станала популярна, особено заради знаковата повторна употреба на материалите“. Е, това в случая е трудно е да се обоснове, защото не е останало почти нищо от оригинални кутии. Те не са рециклирани, а по-скоро са „разкостени“. Но със сигурност са знакови.

Още кадри от фермата можете да видите в Architizer.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.