1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Официален старт на изложението „Зелена седмица“ 2020 в Берлин

Официален старт на изложението „Зелена седмица“ 2020 в Берлин

България участва за 31-ви път със собствен щанд

Над 5 хил. души от цял свят очакват да започне официалното откриване на „Зелена седмица“ в Берлин. Участват страни от 5 континента, които представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Домакин тази година е Хърватия. За страната е отделено специално време и място за представяне на култура, география, хранителна и туристическа индустрия. Хърватия ще е домакин на коктейла за гостите от цял свят в деня на откриването.
 
България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти. Площта на българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми ще изложат свои продукти. Гостите на изложението ще могат да дегустират български вина, мед и пчелни продукти, сладка, млечни, месни и етерично-маслени продукти.
По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Международна конференция на високо равнище на тема: „Бъдещето на световното производство на свинско месо под заплахата от африканска чума по свинете“. Тя ще изнесе лекция за АЧС в ЕС – опитът на България.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.