1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Опасни хищници скитат из източно Охайо

Опасни хищници скитат из източно Охайо

Снимка:

До момента няма данни за наранявания и нападения

Няколко лъва, тигри и мечки гризли тероризират малко американско градче, след като избягаха от близък парк за животни, съобщи "Ройтерс".

Опасните хищници са само част от общо 48 животни, които са били видени да се скитат около град Зейнсвил, Охайо. Те били забелязани, след като собственикът на Muskingum Country Animal Farm бил открит мъртъв, а клетките на зверовете – отключени.

Шерифът Мат Луц твърди, че до момента е направен малък списък с животните и сред тях има черни мечки, мечки гризли, лъвове, гепарди и тигри. В полицейското управление вече са получени обаждания от граждани, изпаднали в паника, след като забелязали как част от дивите животни преминават до близката магистрала. 

На училищата им е наредено да затворят врати, а на жителите е препоръчано да си стоят у дома, докато ловът приключи. До момента няма данни за наранявания и нападения. Избягалите животни са 48, а убитите до момента са 25.

Част от хищниците са били застреляни, когато била установена смъртта на собственика на парка, 62-годишният Тери Томпсън. На помощ са извикани и представители на близък зоопарк. В парка живеят още вълци, жирафи, камили, орангутани и гепарди, но те все още се намират в клетките си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.