1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Организират научна среща за здравословните ползи от умерената консумация на бира

Организират научна среща за здравословните ползи от умерената консумация на бира

Български учени ще говорят за състава и свойствата на пивото

Специална научна среща на тема „Натуралният свят на пивото и здравословните ползи от умерената консумация на бира", организирана от Института по криобиология и хранителни технологии и Съюза на пивоварите в България ще се проведе днес, 7 ноември в София. Събитието ще се състои в рамките на изложението „Interfood & Drink".

По време на срещата български учени ще говорят за състава и свойствата на пивото и ефекта от умерената консумация на бира. Лектори на събитието ще са проф. Валентин Бъчваров, проф. Габриела Маринова, доц. Силвия Милева, д-р Сергей Иванов и д-р Галина Павлова.

Заедно те ще представят резултати от научни изследвания върху качествата на съставките на пивото и значението им за здравето при умерена консумация. Гост ще бъде и диетологът Ипократис Пападимитракос, който ще обърне внимание на бирата като част от балансирания начин на живот и хранене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.