1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Павлина Параскова: Трябва да има стандарт за българската лютеница

Павлина Параскова: Трябва да има стандарт за българската лютеница

Същото се отнася и за българския кетчуп

Трябва да има стандарт за българската лютеница според Павлина Параскова, директор на Института по консервна промишленост в Пловдив, съобщава в. Монитор. Общото мнението е, че трябва да се направи задължителен стандарт за идентичност при производството на лютеницата, тъй като в момента тя е с много неизвестно качеството. Същото се отнася и за българския кетчуп, както и за редица други продукти от консервната промишленост, за да излязат на пазара с добавена стойност, казва Параскова през агенция Фокус.

Специалистката твърди, че младите хора у нас не знаят как се правят консерви. Имало голямо търсене на технологични инструкции за лютеница, за кисели краставици, за туршии и за салати. Това ни дава основание да кажем, че хората и в градовете си приготвят и за през тази година зимнина. Преди две-три седмици предоставихме 15 технологични инструкции за белени домати, което означава, че хората си ги правят вкъщи, информира още Параскова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.