1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Петя Ставрева: Днес България се нуждае от реформатори като Стамболийски!

Петя Ставрева: Днес България се нуждае от реформатори като Стамболийски!

Време е да се обединим около приоритети и успешни решения за ускорено развитие на България

“Днес повече от всякога България се нуждае от реформатори като Стамболийски. Но вместо това в управлението на страната има прекалено много “калинки”, политически брокери и зависими хора. Затова вече 24 години от началото на промените крачим “една напред и две назад”.

Време е да се обединим около приоритети и успешни решения за ускорено развитие на държавата. Защото кризата в страната продължава, тя е повсеместна.

Хората са много разочаровани от това, което се случва. Време е Земеделският съюз да стане двигател на промяната в демократичния спектър като обединяваме хората, които споделят принципите на демокрацията и искат да живеят в просперираща европейска България.”

Това заяви вчера, 15 юни, председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева на Янини грамади над село Славовица. Там стотици земеделци и демократи  от цялата страна се събраха на Националния възпоменателен събор, за да почетат живота и делото на земеделския водач и държавник Александър Стамболийски.  Тази година се навършват 90 години от неговото жестоко убийство.

“Няма друг български политик, който в продължение на 90 години да е честван от своя народ. Не случайно в края на ХХ век група американски историци го посочиха за политик на столетието. Днес, ние, неговите последователи, можем да предложим успешни решения за управлението на България, заяви от своя страна председателят на областната партийна структура в Пазарджик инж. Емил Йончев. Той призова съидейниците си и партньорите от център-дясното пространство за консолидация на принципна основа в името на демокрацията.  

Гости на събора бяха лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов, председателите на БСДП Йордан Нихризов, на РДП Захари Петров,  представители на местната власт и синдикални организации. В честването се включиха и земеделците с организационен секретар Сашо Стоянов и председател на Управителния съвет Рени Богданова.

Приветствия към земеделците изпратиха Надежда Нейнски - евродепутатът и член на ПП “Синьо единство”, д-р Марко Арндт – ръководител на бюрото на фондация “Конрад Аденауер” в София и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

След приключването на официалната част членовете на националното ръководство на Обединени земеделци, гостите и земеделци поднесоха венци и цветя в костницата на Александър Стамболийски - пантеона на земеделската Голгота.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.