1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Петя Ставрева: Днес моралът и добрите каузи са изтикани в ъгъла

Петя Ставрева: Днес моралът и добрите каузи са изтикани в ъгъла

Обединени земеделци отбелязаха 89 години от кончината на Цанко Церковски

 „През целия си житейски път Цанко Церковски всеотдайно и безкористно служи на своя народ. Той става министър, но не, за да прави кариера, не за да трупа богатство, а за да се посвети на най-българската кауза – да помогне на своя изстрадал народ. Колко различно от днешното време, в което идеалите, моралът и добрите каузи са изтикани в ъгъла, а на сцената има много фалшиви герои…“. Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева на 2 май в Бяла черква на събор-поклонение по повод 89 години от кончината на  основоположника на Земеделския съюз.

Ставрева призова земеделците да работят „за силен и независим Земеделски съюз, който да бъде верен страж на демокрацията и да проправя пътя на реформите“. Това е голямото предизвикателство пред всички нас – последователите на славните земеделски апостоли Цанко Церковски, Александър Стамболийски, д-р Г. М. Димитров, Никола Петков. Те ни завещаха идеята за една успешна България и ние трябва да работим за постигането на тази цел, каза лидерът на Обединени земеделци.

25 години след промените страната ни се движи на няколко скорости, обезлюдяването на цели райони продължава и много българи са принудени да търсят препитание зад граница.

Сега отново сме пред местни избори. Днес България  има нужда от ефективна и работеща местна власт в полза и подкрепа за всеки български гражданин, посочи Ставрева.

Тя призова земеделците да подкрепят достойни и можещи хора, способни да предлагат решения на проблемите, да се противопоставят на корупцията и да улеснят пътя на европейските пари до българските градове и села.

Нека винаги да си спомняме възванието на Цанко Церковски и да не пилеем силите на земеделското движение в грешни посоки, завърши словото си Петя Ставрева.

Да се поклонят пред земеделския апостол Цанко Церковски в местността „Славееви гори“ в бунтовната Бяла черква дойдоха земеделци, симпатизанти и граждани от цялата страна. От националното ръководство на събора-поклонение, организиран от Обединени земеделци и кметство Бяла черква,  присъстваха също доц. Людмила Лозанова и инж. Тодор Стоянов. Събитието уважиха Албена Тодорова - кмет на Бяла черква, кметът на община Павликени - инж. Емануил Манолов и общински съветници от ГЕРБ в община Павликени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.